לאחר קריאה של מאמרים/דו"חות סקאוטים, הגעתי למסקנה שאני צריך לכתוב מדריך על איך מזהים עסקה טובה, ואיך מזהים את ההפך. איך רוכשים כדורגלן טוב ב-Football Manager 2010? קרדיט לידיעות אחרונות על הכתבה, ממנה שאבתי השראה
חוק מס׳ 1 - שוק בעייתי (או בעיות בחלון ההעברות)
חוק ראשון בחלון ההעברות הוא שצריך לדעת שזהו שוק בעייתי מאוד. כישלון בו גורם הרבה נזק לקבוצות שפעילות בו יותר מדי, כלכלית ומקצועית גם יחד. חוקרים בדקו וגילו, שברוב המקרים הרכש לא משפיע/משפר את ביצועי הקבוצה. לעומת זאת, שמירה על הסגל הקיים וגיבושו יוצרת שיפור של 92% בביצועי הקבוצה כלומר, רוב הכסף שמושקע ברכש לא משנה את ביצועי הקבוצה. ובכל זאת, יש קבוצות שמצליחות פעם אחר פעם לגלות כשרונות ולהרוויח קצת מזומנים ממכירתם העתידית (מילאן, יונייטד, ליון וכד׳).
העברה טובה: מיקאל אסיין. נרכש ב11 מיליון$, נמכר ב40 מיליון$.
חוק מס׳ 2 - המניה ברצפה? תקנה!
צריך לזהות את הפוטנציאל של שחקן עם "מניות ברצפה" ולמכור אותו כאשר הן בשמיים (למרות שאני בטוח שלא תוותרו עליו). דוגמה מהעבר הקרוב: בעונה ה-4 עם אנז'ר הצרפתית, מאסקיו הצעיר, שהגיע בעבור 100,000$, חוזר ע"י וולפסבורג הגרמנית. המחיר? 4 מיליון יורו. פי 40 מהמחיר בו קניתי את הצעיר בן ה-17 דאז. ארסן ונגר מומחה בשיטה הזו, כך הוא מכר את תיירי הנרי במחיר מופקע של 22,000,000$ לברצלונה, לאחר שקנה אותו במחיר 10,500,000$ שמונה שנים לפני כן.
תיירי הנרי
חוק מס׳ 3 - ההחלטות שלך - עתיד המועדון
חשוב לעשות החלטות נבונות, הן ישפיעו על עתיד הקבוצה. החלטות טובות יכולות להפוך קבוצה מהליגה האיטלקית השנייה לאימפריית תארים. דוגמה טובה לכך היא ליון - בשנות השמונים היא הייתה כמו מכבי פ"ת, קבוצה מיישוב מבוסס שלא היה לה סיכוי בזירה הלאומית. כל זאת עד 1987. המיליארדר ז'אן מישל אולס השתלט על הקבוצה, וכיום היא עם רקורד של שבע אליפויות וסכום כסף נכבד בבנק.
העברה רעה: גאיסקה מנדייטה. נרכש ב69 מיליון$, נמכר בחינם.
חוק מס׳ 4 - תבדוק טוב טוב
המפתח במערכת הסקאוטינג ב-FM 2010 הוא דו"ח השחקן. ארסנל שולחת את הסקאוט לארבעים משחקים של השחקן שהיא רוצה להחתים. הייתי ממליץ לשלוח את הסקאוט ל-6 משחקים של השחקן אותו אתם רוצים להחתים, להתרשמות מקסימלית לפני ההחלטה האם להחתימו.
הגענו לסוף המדריך. נתראה במדריך הבא!
|